085 2500929 mail@tkns.nl

Het internet is vol. Tijd om een blog te starten!

Jaarlijks produceren we met zijn allen zettabytes aan data. Zettabytes. Bytes met 21 nullen erachter. Niet te bevatten hoeveelheden informatie. En veel meer dan we ooit kunnen lezen. En jij wilt met jouw organisatie gevonden worden op internet? Het perfecte moment om een nieuw blog te starten dus.

Datahonger is niet te stillen

Wat moeten we met al die informatie? Niet alles lezen in ieder geval, want dat lukt ons nooit. Weggooien dan? Het zou mooi zijn als we alle oude of niet relevante content weg kunnen gooien. Maar het internet heeft geen prullenbak op het bureaublad staan die we zo nu en dan kunnen legen. Er wordt natuurlijk wel veel data verwijderd, maar dat helpt niet echt. Elk jaar komt er meer dan 2 keer zoveel bij dan het jaar daarvoor.

Je moet dus aardig je best doen wil je met jouw informatie gevonden worden tussen al die bergen data. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor, zowel betaald als onbetaald. Een veel gebruikte methode is het schrijven van artikelen op een blog.

Heeft bloggen nog wel zin?

Ja, het bijhouden van een blog heeft zin. Als je een concreet plan van aanpak met een realistisch doel hebt tenminste. Waarom het hebben van een blog dan loont:

  • Het geeft (nieuwe) klanten een kijkje in de keuken. Het laat zien waar de kracht van jou of jouw bedrijf ligt.
  • Jouw blog is een verzamelpunt van jouw artikelen. Posts op social media verdwijnen al snel uit het zicht, maar blijven op jouw blog precies zo staan zoals jij dat wilt.
  • Je vakkennis groeit. Door het schrijven van artikelen zul je ook steeds dieper de materie induiken over dat onderwerp.
  • Als je relevante artikelen schrijft, zullen de zoekmachines dat ook vinden. Hoe relevanter de content, des te hoger de ranking in Google.

Relevante content is king

TKNS helpt organisaties bij het bloggen en het schrijven van artikelen. Van het plan van aanpak met concrete doelstellingen tot het technische en inhoudelijke uitvoeren daarvan.

Ook een blog of relevante content nodig? Neem contact met me op!

Meer berichten

Ervaring na een jaar lang zonnepanelen op het dak

Ervaring na een jaar lang zonnepanelen op het dak

Het is herfst 2017 als we een compleet gerenoveerd jaren 30 huis in Haarlem bezichtigen. In het kwartier dat we krijgen om in het huis rond te kijken, valt vooral de strakke afwerking op. Voor zover ik kan beoordelen is er ook aandacht besteed aan de isolatie. Het...

Negen jaar samenwerking met Elsevier. Non Solus!

Negen jaar samenwerking met Elsevier. Non Solus!

Elsevier is de klant waar ik veruit het langst voor heb gewerkt; ruim negen jaar. In eerste instantie vanuit DigitasLBi, daarna als freelancer en vanuit mijn ondernemingen Online Agency en DailyOps. Negen jaar aan mooie projecten werken? Dat kan je niet alleen (Non...