085 2500929 mail@tkns.nl

RRE project bij gemeente Haarlem: de ideale mix tussen teksten en taken(s)

Werkgebied: vink. Projectmanagement: vink. Copywriting: vink. Locatie: vink. Soms heb je van die opdrachten waarbij alles klopt. Mijn huidige freelance klus voor de gemeente Haarlem is er zo eentje.

Verrassend begin van 2020

Het is eind 2019 en ik hak de knoop door om te stoppen als partner bij DailyOps. De bijl is niet bot, maar dat doorhakken blijkt toch niet makkelijk. We zijn pas anderhalf jaar onderweg met ons nieuwe IT-bedrijf en er is nog zoveel te doen. Maar die knoop moet er uiteindelijk toch aan geloven. En nu? Daar ga ik in het begin van het nieuwe jaar eens rustig over nadenken. Dacht ik. We maken het laatste drankje bij de kerstmaaltijd net uit, als een advertentie van de gemeente Haarlem me opvalt. Vacature voor een projectleider voor de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) voor de regio Zuid-Kennemerland. Hmmm, dat klinkt interessant. Dat klinkt zelfs heel erg interessant. De dag na kerst stuur ik een e-mail naar de gemeente. 9 januari vindt het kennismakingsgesprek plaats. 29 januari hebben we de kick-off en ben ik geeltjes aan het plakken met de ideeën van de stuurgroep over de invulling van het project.

Werken voor de overheid

Op een paar projecten via een werkgever in het verleden na, heb ik nooit rechtstreeks voor een overheidsinstantie gewerkt. Ook op duurzaamheidsgebied ben ik nog niet eerder werkzaam geweest. Beide vlakken hebben wel mijn interesse en ik heb allerlei ideeën voor de invulling van het project. Ik ben dan ook erg blij dat mijn opdrachtgevers juist ook naar mijn andere ervaring en skills keken en mij hun vertrouwen gaven voor de invulling van projectleider van het RRE project.

Fase 1: coördinatie en inhoud

Op het moment van schrijven zijn we ongeveer een half jaar verder. De eerste fase van het project staat sinds mei live en we draaien boven verwachting en de gestelde targets. Inhoudelijk blijkt het project me heel erg goed te liggen. Juist de combinatie van projectmanager en copywriter vallen hier op zijn plek. Met een afgevaardigde van elk van de vier deelnemende gemeenten in de stuurgroep, bestaat het vaste projectteam verder alleen nog uit mijn persoon. Voor de rest werken we samen met andere afdelingen en externe partijen. Dat geeft mij de kans om me niet alleen op de coördinatie te richten, maar om ook een deel van de inhoudelijke werkzaamheden zelf in te vullen.

Fase 2: nieuwe plannen

Met veel plezier kijk ik dan ook uit naar de tweede fase van het project. Daarin gaan we weer nieuwe initiatieven uitwerken en ontplooien om de inwoners van onze gemeenten te helpen bij het reduceren van het energiegebruik van hun woning. Daarmee verlagen we de CO2-uistoot en ik kan weer al mijn projectmanagement en copywriting eieren kwijt de komende periode.

Inhoudelijk meer weten over het project? Of hulp nodig van een copywriter en/of projectmanager op duurzaamheidsgebied? Neem contact met me op voor een afspraak!

Meer berichten

Ervaring na een jaar lang zonnepanelen op het dak

Ervaring na een jaar lang zonnepanelen op het dak

Het is herfst 2017 als we een compleet gerenoveerd jaren 30 huis in Haarlem bezichtigen. In het kwartier dat we krijgen om in het huis rond te kijken, valt vooral de strakke afwerking op. Voor zover ik kan beoordelen is er ook aandacht besteed aan de isolatie. Het...

Negen jaar samenwerking met Elsevier. Non Solus!

Negen jaar samenwerking met Elsevier. Non Solus!

Elsevier is de klant waar ik veruit het langst voor heb gewerkt; ruim negen jaar. In eerste instantie vanuit DigitasLBi, daarna als freelancer en vanuit mijn ondernemingen Online Agency en DailyOps. Negen jaar aan mooie projecten werken? Dat kan je niet alleen (Non...

Het internet is vol. Tijd om een blog te starten!

Het internet is vol. Tijd om een blog te starten!

Jaarlijks produceren we met zijn allen zettabytes aan data. Zettabytes. Bytes met 21 nullen erachter. Niet te bevatten hoeveelheden informatie. En veel meer dan we ooit kunnen lezen. En jij wilt met jouw organisatie gevonden worden op internet? Het perfecte moment om...